Brood, DAAR zit (N)iets in!

Zoveel ‘gezondheidsprofessionals’ verkondigen het; brood is gezond, je moet vezels binnenkrijgen voor een goede vertering, als je geen brood eet krijg je geen vezels binnen en dat is niet goed! Maar is dat ook zo? Hoe gezond is brood nu echt? Hoe gezond zijn granen nu echt? Wat zit er eigenlijk in? En wat doet het in je lichaam?

Granen zijn polysachariden. Een polysacharide is een complexe koolhydraat en dus een complexe suiker. Complexe suikers worden in ons lichaam opgeslagen als vetten. De reden waarom ze granen aan koeien en varkens geven is om ze vet te mesten en dat is dus ook wat het met jou zal doen! Het kost ook meer energie en verteringskracht dan we zouden willen om te spenderen aan het afbreken (wat afgebroken kan worden) van deze complexe koolhydraten/suikers en het omzetten in simpele suikers die het lichaam nodig heeft en op floreert. Wist je dat er meer suiker zit in een stuk brood dan in een stuk fruit?

Energie is de kern van alle healing en graan is zwaar, geconcentreerd, inactief voedsel met nul vibratie. Ze bevatten ook enzymremmers wat ze onverteerbaar maken. Ze zijn dus erg moeilijk te verteren wat het tegenovergestelde is wat overal wordt beweerd. Het neemt meer van je energie voor de vertering ervan dan dat het je energie geeft!

Granen bevatten ook een soort eiwit; gluten. Dit lijmachtige opslageiwit bindt zich aan de darmwanden en kan deze beschadigen waardoor vertering moeilijk wordt en voedingsstoffen niet meer goed opgenomen kunnen worden. En omdat ons lichaam niet echt ontwikkeld is om dit soort voedsel te eten, creëert het zowel een ontstekingsreactie als verzuring. Ons lichaam is niet in staat om dit soort voedsel volledig te gebruiken.

Granen zijn rijk aan zetmeel en zetmeel is complex, een lange suikerketen (long chain sugars); simpelweg teveel suiker. Zetmeel heeft insuline nodig om een cel binnen te kunnen komen, simpele suikers hebben dat niet nodig. Het lichaam breekt een paar van de suikerverbindingen snel af wat een piek in de bloedsuikerspiegel creëert en de rest van de onverteerde complexe suikers fermenteren in het lichaam wat schimmels en parasieten voedt.

Fruit is een simpele suiker. Fructose wordt niet afgebroken en omgezet in glucose. Het heeft geen omzetting nodig. Het wordt direct in de bloedstroom opgenomen, is direct klaar om gebruikt te worden en gaat de cel binnen door middel van diffusie.

Dr. Morse N.D. zegt dat voedsel na de vertering, of een “acid-ash” achterlaat in het lichaam of een “alkaline-ash”, wat betekent een zuur of alkalisch overblijfsel of rest van wat er overblijft van het voedsel in het lichaam na de vertering. Dit is gebaseerd op de as die onder laboratorische omstandigheden geproduceerd werd door de verbranding van voedsel dat vergelijkbaar is met wat er zou gebeuren in het lichaam met metabolisme.

————————————————————————————

Veel van het voedsel van wat we eten laat zure resten over in het lichaam na de vertering. Granen zijn zuur en slijmvormend. Zuren zijn aan de bijtende kant van chemie. Ze breken weefsel af en vernietigen cellen. Ze creëren ontsteking en drogen het lichaam uit. Granen zijn de grote oorzaak van zwaarlijvigheid. Ze behoren (naast melk en melkproducten en vlees) tot het meest slijmvormende voedsel op de planeet en zijn zo zuur dat ze het slijmvlies van het maagdarmkanaal kunnen afbreken. Ze zijn gekookt (hitte en zuren creëren gebonden chemie), zitten vol met conserveermiddelen, pesticiden, vulstoffen en veel geïsoleerde mineralen. 

Granen worden vaak gecombineerd met voedsel dat hoog is in bewerkte suikers en voedsel dat hoog is in vetten. Dit veroorzaakt gisting in de darmen. Gisting heeft te maken met het rotten van suikers, wat leidt tot parasieten, een overload aan bacteriën en candida. Het voedt schimmel in je lichaam.

95% van alle mais in Amerika is genetisch gemodificeerd en ook in Nederland komt het veel voor. Boeren geven geen granen aan hun dieren, behalve als ze ze vet willen mesten.

Waarom halen ze granen uit honden- en kattenvoedsel? Omdat kankercijfers omhoog gingen toen ze het toevoegden!

Mensen hebben eeuwen op granen geleefd uit noodzaak maar alleen omdat mensen dit honderden jaren hebben gedaan en het kunnen verdragen wil nog niet zeggen dat het gezond voor je is!

Er is dus niets gezonds aan granen, ze zijn een deel van onze gezondheidsproblemen, niet de oplossing!

Levend voedsel (raw food) is altijd op elke manier superieur. Het is superieur in zijn chemie, natuurkunde en electromagnetische energie.

“Gezondheid is energie en energie komt van alles dat leeft‘, niet van wat dood is. Wanneer je begint om meer ‘levend’ voedsel te eten, dan zal je de effecten ervaren die granen hebben op je energielevels en op je beweeglijkheid” ~Van Detox naar Regeneratie, Monica Naeyaert

Het volgende boek is ook aan te raden om eens te lezen: ‘Broodbuik’ , William Davis


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Geef een reactie