Over de coach en auteur:

Monica Naeyaert

Monica is een Holistic Health & Regenerative Detoxification Practitioner en Lymphatic Iridologist. Haar drijfveer naar gezondheid en spiritualiteit, die ze al heel haar leven had gehad, bracht haar in 2011 naar de bijzondere leringen over ontgifting en regeneratie, van één van de grootste healers aller tijden, Dr. Robert Morse N.D. Ze ontmoette hem daadwerkelijk in 2012 en besefte toen maar al te goed dat zijn kennis over regeneratie van het menselijk lichaam alles overtrof wat er vandaag de dag bekend is over healing van het menselijk lichaam. In datzelfde jaar en in 2013 behaalde ze haar certificaten voor Regenerative Detoxification Specialist, level I en II aan de International School of Regenerative Detoxification bij Dr. Morse N.D. in Florida. In 2013 behaalde ze tevens haar diploma Holistic Life Coaching van de UK College of Holistic Training. Verder volgde ze van 2014 tot 2016 de cursussen Edelsteentherapie, Aromatherapie, Bachbloesem-therapie, Kleurentherapie, NLP, Iriscopie, Kruidengeneeskunde, Kinesiologie en Mindfulness, om haar kennis nog meer te verbreden op andere vlakken. In 2021 behaalde ze nog aanvullend haar certificaat voor Lymphatic Iridology aan de International School of Regenerative Detoxification.     Het verhaal en de missie


Na de cursussen Detoxification Specialist I en II te hebben afgerond in Sarasota, Florida, bij Dr. Morse N.D. en na zelf de voordelen te hebben ervaren, was het voor Monica al snel duidelijk wat haar missie was; dat ze deze kennis moest gaan delen met de wereld zodat mensen weer in hun eigen kracht kunnen staan en zichzelf kunnen helpen om totale gezondheid te bereiken. Via boeken, health coaching sessies en trainingprogramma's wilde ze mensen gaan helpen met het bereiken van totale gezondheid.


Deze ontgiftingsmethode is uniek en anders dan de meeste ontgiftingskuren die men voorbij ziet komen op internet. Met een ontgiftingskuurtje van een week of een paar weken krijg je namelijk nooit alle zuren, toxinen en slijm weg wat zich al tientallen jaren heeft opgebouwd in je lichaam. Ware ontgifting is echt een kunst, het is een proces dat maanden tot jaren kan duren en leidt tot regeneratie van cellen. Alle zogenaamde 'ziekten' en aandoeningen kunnen teruggedraaid worden en dit ondervond Monica ook zelf. Na een aantal maanden had ze onder andere haar energie weer terug, had ze geen kramp in haar darmen meer, geen constipatie meer, geen maagpijn meer, geen pijn en stijfheid meer in haar nek en lage rug, geen droge huid en huidirritaties meer, ontstekingen gingen weg en ze had geen lage bloeddruk meer. Wanneer ontgifting op de juiste manier wordt toegepast, leidt het tot regeneratie!


Tot op heden spendeert Monica nog steeds een groot gedeelte van haar tijd aan onderzoek, studie en het verzamelen van betrouwbare informatie over gezondheid, nutritie en ontgifting. Maar ook over de spirituele, mentale en emotionele connectie met het fysieke lichaam en andere mogelijkheden om bij te dragen aan heling en versnelling van heling. Het probleem

Het jarenlang consumeren van verzurende voeding, zorgt voor een geblokkeerd lymfesysteem, een overmatige slijmproductie en verzwakking van de nieren en bijnieren. Hierdoor kunnen afvalstoffen niet meer (goed) afgevoerd worden uit het lichaam en gaan zich ophopen in al verzwakte gebieden. Het merendeel van gezondheidsproblemen wordt veroorzaakt door de opeenhoping van afvalstoffen en het niet goed kunnen verwijderen van deze afvalstoffen, waardoor stagnatie wordt gecreëerd. En dit leidt tot aandoeningen, 'ziekten' en uiteindelijk degeneratie.


Het gevolg

Wanneer ons lymfesysteem stagneert, beginnen onze organen en klieren niet meer optimaal te functioneren. Stagnatie in onze lymfe

creëert ook verzuring wat cellen, weefsels, klieren en organen beschadigt en is dus een never ending cirkel. Dit leidt tot bloeddrukproblemen, ontsteking, pijn, stijfheid in gewrichten, cysten, tumoren, neurologische problemen, kanker en alle andere aandoeningen en welbekende 'ziekten'.

De oplossing

We moeten allereerst teruggaan naar de natuur, naar de voeding die biologisch gezien bedoeld is voor de mens. We moeten zorgen dat ons lichaam wordt gereinigd van alle zuren, toxinen en slijm en dat ons lichaam meer alkalisch wordt in plaats van zuur. En we moeten zorgen dat de cellen in ons lichaam weer versterkt worden en terug opgebouwd kunnen worden met behulp van de meest krachtige kruiden die de natuur ons biedt. Om echt gezond te kunnen worden en 'ziekte' vrij, moeten we de hoofdoorzaak van onze symptomen verwijderen. En dit kan alleen gedaan worden door ontgifting, wat altijd het hart van ware heling is geweest.


Het resultaat

De obstructies worden verwijderd, aandoeningen en 'ziekten' verdwijnen en de regeneratie van cellen wordt bereikt. Je kunt totale gezondheid bereiken en je weer vrij en fijn voelen in je lichaam!


Schrijf je in en begin gelijk de voordelen te ontdekken van je gratis e-book !

Aanbevolen Blogs

Steeds meer artsen komen naar voren met de waarheid

Monica Naeyaert

Voor health coaches, practitioners, natuurgeneeskundigen, healers, etc., dus voor mensen die natuurlijke healing methoden toepassen, is het lastig om met informatie over de waarheid boven de 

Steeds meer bewijzen over wat voeding met je lichaam doet

Monica Naeyaert

"Voeding heeft er niets mee te maken", krijgen mensen vaak te horen van hun arts. Voeding heeft er alles mee te maken! Het is juist de hoofdreden waarom onze lichamen beginnen af te takelen!

Iriscopie is zoveel meer dan je denkt

Monica Naeyaert

Je hebt vast wel gehoord van iriscopie, maar heb je ook al gehoord van lymfatische iriscopie? En wist je ook dat de kleur van je ogen laat zien in hoeverre je lichaam verzuurd is? En dat er maar twee echte kleuren ogen bestaan?

Veel gestelde vragen

Hier kun je de meest gestelde vragen en antwoorden vinden:


Is het niet zo dat iedereen verschillend is en daarom een ander dieet nodig heeft?

Nee, ik hoor dit heel vaak. Mensen zeggen dat iedereen verschillend is, dat elk lichaam verschillend is en dat ieder daarom soms ook verschillende voeding nodig heeft. Ieder lichaam is echter hetzelfde, in anatomie en fysiologie. We hebben dan ook precies hetzelfde nodig wat voeding betreft, er is geen verschil! Het enige verschil dat er is zijn de genetische zwakheden in ons lichaam en het level van verzuring en toxiciteit in ons lichaam. Het is dus wel zo dat iedereen een verschillende benadering nodig heeft wat betreft het gebruik van raw food en kruiden om ons lichaam te ontdoen van de verzuring en toxiciteit en onze cellen te versterken. 

Wat houd ontgifting in?

Ontgifting houd verandering van voeding en levensstijl in, wat toxinen, slijm en zuren verwijderd uit je lichaam. Als ons lichaam teveel verzuurd raakt, gaat ons bloed klonteren en stagneert ons lymfesysteem. Wanneer dit gebeurt, beginnen onze organen en klieren niet meer optimaal te functioneren. Dit leidt tot bloeddrukproblemen, pijn, stijfheid in gewrichten, tumoren, neurologische problemen en andere welbekende 'ziekten'. Om succesvol te kunnen ontgiften is het essentieel om verzurende voeding en gewoonten uit je leven te verwijderen. De consumptie van alkalisch voedsel, verse sappen en helende kruiden zijn essentieel bij ontgifting.

Waarom is ontgifting zo belangrijk?

Onze wereld is erg toxisch. De lucht die we inademen zit vol verontreinigde en toxische stoffen. Veel dingen die we eten en drinken zijn genetisch gemodificeerd, bespoten met pesticiden en zitten vol met chemicaliën en conserveermiddelen die ons ziek en zwak maken. De cosmetische producten die we op onze huid smeren zitten vaak vol met verzurende ingrediënten waarvan we de woorden niet eens kunnen uitspreken. We zijn voortdurend omringt door schadelijke straling van elektrische apparaten, mobiele telefoons, computers, smartmeters, etc. En we 'behandelen' onze symptomen met farmaceutische medicijnen die alleen de symptomen onderdrukken terwijl de gezondheid van ons lichaam achteruit blijft gaan.

Om echt gezond te kunnen worden en 'ziekte' vrij, moeten we de hoofdoorzaak van onze symptomen verwijderen. En dit kan alleen gedaan worden door ontgifting, wat altijd het hart is geweest van ware heling.

Krijg je geen vitaminegebrek als je aan het ontgiften bent?

Nee! Dat bestaat niet! Als je op een raw food dieet bent, dan ben je op het hoogst voedzame dieet op de planeet! Fruit en bessen zijn zelfs nog voedzamer dan groenten en de superfoods, dat is waar de super nutritie is; royal jelly, alfalfa, kelp, gojibessen, accaibessen, etc. Maar het leven gaat niet over mega nutritie, kijk maar naar de dieren, het gaat over de twee voornaamste vloeistoffen die goed stromen, die goed filteren en die gezondheid naar de cellen blijven brengen. Als je echter veel antibiotica zou nemen die veel bacteriën doden, dan zou je wel gebrek aan vitaminen kunnen krijgen omdat  bacteriën ook vitaminen creëren.

Waar haal je je proteïne vandaan als je alleen maar fruitsappen, fruit of raw food nuttigt?

Ons lichaam kan eigenlijk niet eens proteïnen gebruiken. Het moet deze eerst omzetten in aminozuren en daarna in voor het lichaam bruikbare proteïnen. De vraag moet dus niet zijn, 'waar haal je je proteïne vandaan?', maar 'waar haal je je aminozuren vandaan?'. En die zitten, je raad het al!, in fruit en groente! 

Kan het niet gevaarlijk zijn om te ontgiften?

Je hoort veel mensen over problemen met ontgifting. Je hebt een goede manier van ontgiften en een slechte manier. Als je gaat ontgiften zonder de nieren te ondersteunen dan kunnen de zuren niet via de nieren er uit en krijg je bijvoorbeeld huidproblemen, pijn en andere problemen. De zuren zoeken dan andere wegen om er uit te komen (bijvoorbeeld door de huid) en hopen zich op op andere plaatsen met alle gevolgen vandien.

Wat als je teveel gewicht verliest tijdens het ontgiften, is dat niet erg ongezond?

Tijdens het ontgiften kun je veel gewicht verliezen doordat je lichaam alle toxische stoffen en zwakke cellen begint af te werpen om ruimte te maken voor gezonde cellen. Ook een slechte vertering door problemen met de pancreas en het niet goed opnemen van voedingsstoffen door de darmen kan zorgen voor het erg mager zijn. Als deze problemen hersteld worden door kruiden en een raw food dieet, komt gewicht er vanzelf weer aan.

Hoe kun je het beste ontgiften?

De beste manier is om langzaam op te bouwen naar ontgifting. Dus als je nu gewoon standaard voeding nuttigt van brood, aardappelen, vlees, etc. dan is het verstandig om eerst op te bouwen naar het eten van raw food en daarbij gelijk kruidenformules te gebruiken voor de nieren, de endocriene klieren, de darmen en het lymfesysteem. En als je lichaam dat gewend is kun je steeds meer fruit en salades toevoegen waarna je alleen fruit kunt gaan nuttigen en daarna fruitsappen. Op deze manier zal je geen extreme ontgiftingssymptomen ervaren en zal je lichaam er veel beter op reageren.

Welke veranderingen zal ik zien gedurende ontgifting en na ontgifting van mijn lichaam?

Wanneer je ontgift met vooral fruit en helende kruiden, zal je langzaamaan je symptomen zien verdwijnen, zal je meer energie krijgen en zal je helderder worden in je hoofd. De meeste mensen ervaren soms ook een vorm van 'healing crisis', wat betekent dat het lichaam zichzelf aan het zuiveren is (ik vertel daarover ook meer in mijn eerst verschenen boek Van Detox naar Regeneratie) . Je zal miraculeuze resultaten zien wanneer je kiest voor deze natuurlijke healing. 

Hoe lang duurt het om je lichaam te helen?

Het doel is net zo lang te ontgiften tot je vrij bent van 'ziekte'. Hoe lang het duurt om de oorzaak van 'ziekte' te elimineren hangt af van de hoeveelheid toxinen, zuren en slijm, dat zich heeft opgebouwd in je lichaam. Dit is voor iedereen verschillend omdat we met verschillende levels van verzuring te maken hebben.

Welke kruiden kun je het beste gebruiken als je aan het ontgiften bent?

Het belangrijkste is altijd om in ieder geval kruiden te gebruiken voor de nieren en bijnieren, voor de darmen, de endocriene klieren en het lymfesysteem. Kruidenformules zijn beter dan enkele kruiden omdat deze veel krachtiger zijn (samen is altijd sterker dan alleen!) maar als je niet anders hebt is dat natuurlijk beter dan niets. Deze vier gebieden is altijd de basis om aan te werken. 

Kun je ook het lichaam regenereren zonder kruiden te gebruiken, dus alleen met fruit, en kun je dan dezelfde resultaten verkrijgen?

Het lichaam regenereren met alleen fruit kan alleen als mensen een sterke lichamelijke gesteldheid hebben (wat te zien is aan de vezels in de iris van het oog) en niet in de chronische levels zitten wat betreft verzuring, anders duurt het veel te lang. Ik denk dat het in vroegere tijden wel had gekund, toen ons fruit nog veel meer voedingsstoffen en energie bevatte, maar in de tijd waarin we nu zitten niet meer, ook als we kijken naar de chemische behandelingen van niet biologisch geteeld fruit en de chemische grond waarin het fruit tegenwoordig groeit. Misschien dat het nog wel kan in de ongerepte tropen, waar het fruit groeit in goede, biologische grond, onbespoten is en rijp geplukt wordt. Dit is het fruit dat we eigenlijk echt nodig hebben, waar we ook langere tijd op kunnen gedijen. Feit is dat we nu echt de kracht van de kruiden nodig hebben, die in het wild geplukt zijn en veel meer voedingsstoffen bevatten. Ik zeg echter niet dat het totaal onmogelijk is, ik hoor ook veel verhalen van mensen die dingen geheeld hebben in hun lichaam door alleen maar op een raw food dieet of een fruit dieet te gaan. Maar nogmaals, het zal veel langer duren dan dat je er kruiden bij gebruikt. Misschien duurt het een jaar om jezelf te helen met fruit en kruiden en duurt het 8 jaar om jezelf te helen zonder de kruiden. En dan is het nog maar de vraag of je lichaam die tijd heeft als het gaat om een ernstige aandoening. Er zijn ook verhalen bekend van mensen die jarenlang een raw food dieet nuttigden maar niet geloofden in de kracht van kruiden en stierven door een “aandoening” of “ziekte”. Het is altijd belangrijk te weten welke genetische zwakheden je hebt in je lichaam en in welke mate je lichaam verzuurd is, voordat je het risico kunt nemen om geen gebruik te maken van krachtige, helende kruiden. In veel gevallen is het gebruik van kruiden gewoon onmisbaar.

Is echt alles te herstellen in het lichaam? Hoe komt het dat artsen en andere deskundigen hier niets van af weten?

Ja, echt alles is te herstellen! Als je je maar houd aan je voeding en kruiden! De reden dat veel artsen en andere deskundigen hier niets van af weten is omdat dit niet onderwezen wordt op medische scholen! Wil je de reden hierachter weten dan moet je teruggaan naar het verhaal van de Rockefellers, wat ook in mijn eerst verschenen boek, Van Detox naar Regeneratie, te lezen is. Zij behoren tot de rijkste families op aarde en het enige waar hun op doelen is geld en macht over heel de mensheid. Zij zorgden er in de jaren 1900 voor dat er een wet doorkwam die stelde dat alleen nog de reguliere geneeskunde onderwezen mocht worden op medische scholen. Ze zorgden er ook voor dat alle natuurlijke geneeswijzen als kwakzalverij werden gezien.

Schrijf je in voor de gezondste nieuwsbrief

Name

Email

Door je in te schrijven voor de nieuwsbrief ga je akkoord met de privacy policy van thenextlevelofhealing