Wat is regeneratieve ontgifting?

Regeneratieve ontgifting is geen behandelend systeem of een manier om symptomen te verwijderen, het is een systeem van heling door de hoofdoorzaak van ‘ziekte’ aan te pakken. Cellulaire afvalstoffen van het lymfesysteem worden niet gedumpt in het bloedvatenstelsel, wat een huidige medische theorie is. Als dit het geval was, en de toxische, zure cellulaire afvalstoffen zouden terug in het bloed getrokken worden, dan zou dat de PH van het bloed omver gooien en zou dit ons fataal kunnen zijn want de PH van ons bloed moet altijd rond de 7.3 a 7.4 zijn. Het bloed is de keuken van ons lichaam omdat het onze cellen voedt. Het lymfesysteem is het rioolsysteem van ons lichaam omdat het onze cellen reinigt.

Onze honderd triljoen cellen eten en elimineren (poepen), net zoals elk levend wezen op deze planeet dat doet. Je zou niet poepen in je keuken, dat gebeurt in de wc en dus het rioolsysteem! En dat is wat het lymfesysteem is. Alle afvalstoffen van het lymfesysteem verlaten het lichaam door de nieren, de darmen en de huid. Wanneer je urineert zou je sediment moeten zien (witte vlokjes, sliertjes of wolkjes), als je dat niet ziet dan filter je de afvalstoffen niet uit het lymfesysteem en hopen zich dan op diep in het lymfesysteem waarna het op een gegeven moment onze cellen kan muteren en vernietigen.

Een van de beste dingen die we voor onszelf kunnen doen is het eten van het voedsel dat biologisch voor onze menselijke soort geschikt is. Het merendeel van die voeding zou fruit moeten zijn. Alleen al door het eten van fruit komen we meer in een harmonieuze balans met de natuur en ons lichaam. Fruit heeft de hoogste elektromagnetische energie van alle voedsel op deze planeet. Hoe meer energetisch het voedsel is dat je eet, hoe levendiger en gezonder je wordt!

Door het reinigen van de weefsels van het lichaam, begint een betere celademhaling wat een dynamische staat van gezondheid en vitaliteit naar het lichaam als geheel brengt. Hoe meer toxinen we in ons lichaam stoppen, hoe meer ons lymfesysteem/immuunsysteem verstopt en stagneert. Dit verlaagt het vermogen van het lichaam om te elimineren en te helen en zal op een gegeven moment onze cellulaire energie verminderen. Het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam is het meest onbegrepen proces waar het lichaam doorheen gaat. Het is uitzonderlijk en fenomenaal hoe het lichaam zichzelf kan reinigen en helen, als we het maar de mogelijkheid geven om dit te doen!

Er zijn ontzettend veel mensen die ontgiftingskuren aanbieden voor een week of een paar weken maar dat is niets vergeleken met ware ontgifting, oftewel regeneratieve ontgifting. Wat er zich in je lichaam heeft opgebouwd aan zuren en toxinen in heel je leven kun je niet in een paar weekjes uit je lichaam krijgen. Ware ontgifting is een echte kunst, het is een proces dat maanden tot jaren kan duren en dat vooral met fruit en kruiden wordt gedaan. Het heeft zeker wilskracht en toewijding nodig maar het kan helen tot op celniveau. De kracht en intelligentie die je lichaam heeft om te regenereren is ongelooflijk!

Veel mensen denken dat ontgifting gevaarlijk kan zijn, dat je te weinig voedingsstoffen zou binnen krijgen, dat je ondervoed kan raken, anorexia kan krijgen, ziek kan worden, etc. Niets is echter minder waar. Als we allereerst kijken naar voedingsstoffen dan moeten we eerst denken aan de vier basisprocessen in ons lichaam, als er hiermee al iets mis is, en dat is bij de meeste mensen zo, dan worden voedingsstoffen sowieso al niet goed opgenomen in het lichaam. Deze vier basisprocessen zijn: vertering (denk aan de darmen, pancreas, lever en galblaas die allemaal zwaktes kunnen hebben en verstopt kunnen zitten met lymfe), absorptie (denk aan de darmwand die lymfatisch verstopt kan zitten), benutting (denk aan de bijnieren die tegenwoordig bij bijna ieder mens zwak zijn) en eliminatie (denk vooral aan de nieren die ook zwak kunnen zijn en alle afvalstoffen uit het lichaam moeten kunnen filteren).

De benutting van voedingsstoffen (een van de vier basisprocessen) vereist steroïden van de bijnieren. Alle mineralen hebben een weg door de steroïden van de bijnieren. Als je bijnieren zwak zijn produceren ze te weinig steroïden en dus kunnen mineralen dan niet goed benut worden en zodoende kun je een tekort krijgen. Een andere belangrijke reden voor een tekort aan voedingsstoffen is malabsorptie. Veel mensen verliezen veel gewicht op een raw food of fruit dieet en geven dan de schuld aan het dieet terwijl de onderliggende oorzaak met heel iets anders te maken heeft. Het hebben van malabsorptie (het niet goed opnemen van voedingsstoffen) belemmert de absorptie van voedingsstoffen door de darmwand. De darmwand is vaak zo (lymfatisch) verstopt dat voedingsstoffen niet meer goed geabsorbeerd kunnen worden. Mensen worden vaak bang omdat ze zoveel gewicht verliezen en gaan dan weer de standaard voeding eten zoals granen, aardappelen enz. Natuurlijk zullen ze dan weer in gewicht aankomen maar lossen hiermee niet het probleem op en het probleem wordt hierdoor alleen maar erger. De remedie is om de verstopping in de darmwand op te lossen waardoor voedingsstoffen weer geabsorbeerd kunnen worden en je weer in gewicht zal aankomen, zelfs op een raw food dieet. Hiermee zijn er twee basisprocessen uitgelicht (benutting en absorptie) maar het is belangrijk dat alle vier basisprocessen naar behoren werken. Als je de vier basisprocessen herstelt door middel van ontgifting en kruiden en je eet de voeding die eigenlijk voor ons bedoelt is, aldus raw food, dan zie je geen gebrek aan voedingsstoffen. In fruit en salades zit alles qua voedingsstoffen in, in de gebalanceerde hoeveelheden die het lichaam nodig heeft.

Als we dan ten tweede kijken naar het ‘ziek worden’ door ontgifting toe te passen dan moeten we kijken naar het WAAROM. Dan moeten we de vraag stellen: “waarom vertoont mijn lichaam deze symptomen nu ik een gezond dieet nuttig?”. Er zijn namelijk twee redenen waarom je lichaam ziektesymptomen vertoont. De eerste reden is door verzuring; omdat je vooral verzurende voeding eet en je lymfesysteem zo verstopt is dat het een uitweg moet zoeken om de afvalstoffen uit het lichaam te krijgen. Dan zie je het ontstaan van griep, koorts, keelpijn, verkoudheden, enz. De tweede reden is door ontgifting; door het voornamelijk eten van alkalische, adstringerende voeding, aldus fruit waardoor de lymfe in beweging komt en op die manier het lichaam in staat stelt om alle mucus en toxinen uit het lichaam af te voeren.

 

In gezondheid is er geen ziekte. Je vindt geen kanker in gezond weefsel. Denk eraan dat er maar twee oorzaken van ziekte zijn, welke ziekte dan ook. Nummer één is toxiciteit en nummer twee is verzuring, in de vorm van ontsteking. Deze twee oorzaken zijn de effecten van wat je eet, drinkt, inademt, op je huid smeert en wat je denkt en voelt. Dit zijn de manieren die je lichaam en de cellen in je lichaam oftewel versterken oftewel verzwakken”

~ Dr. Robert Morse N.D.

 

Wat je dus ervaart tijdens het ontgiften zijn symptomen van heling, niet van ziekte. En dan is er een slechte en goede manier van ontgiften waar we rekening mee moeten houden. Als je je nieren niet ondersteunt tijdens het ontgiften dan kun je vervelende symptomen ervaren in je lichaam. De nieren moeten altijd ondersteunt worden tijdens het ontgiften met de juiste kruiden. Deze moeten namelijk de afvalstoffen, die in grote hoeveelheden vrij kunnen komen door het ontgiften, kunnen filteren uit het lymfesysteem. Als deze niet door de nieren uit het lichaam gevoerd kunnen worden, waar moeten ze dan heen? Dan hopen ze zich op op bepaalde, vaak al zwakke gebieden in je lichaam, dat nare gevolgen kan hebben. Het is dus van groot belang altijd aan de nieren te werken (en ook aan de bijnieren omdat deze controle hebben over de nieren) als je gaat ontgiften.

 

Terwijl het lymfesysteem één van de 12-14 systemen in het lichaam is, krijgt het bijna geen aandacht van de medische wereld en van wetenschappers. In medische-, chirurgische-, pathologische-, of anatomische boeken neemt het zelden meer dan een half procent van de ruimte in beslag. Terwijl dit misschien met de tijd zal verbeteren door de tijd en moeite van mensen zoals onszelf, blijft het feit dat miljoenen mensen zullen lijden vanwege deze wijdverspreide onwetendheid/onkunde. Sommigen zullen hun levens verliezen, sommigen zullen hun ledematen verliezen, velen zullen lijden onder onnodige pijn en onvermogen; veel onderzoekers zullen onjuiste resultaten krijgen. Dit alles vanwege het simpel onwetend zijn over het belang van de lymfevaten.”

~ Dr. John R. Casley-Smith, D. Sc., M.D.

 

VOEDINGSMIDDELEN DIE ONTGIFTEND WERKEN VOOR ONS LICHAAM

Alle soorten fruit en dan vooral het sappige fruit werkt erg ontgiftend zoals sinaasappelen, grapefruits, citroenen en watermeloen. Ook druiven en appels zijn krachtige ontgifters.

 

 

VERSCHILLENDE LEVELS VAN DETOX

Voor een matige detox ervaring eet je ’s morgens fruit, ’s middags een salade en ’s avonds een salade met een kleine hoeveelheid gestoomde groenten, zoete aardappel, groentesoep, avocado of pompoen. Als snack kun je tussendoor fruit, fruitsap of groentesap nemen.

Voor een diepere detox ervaring eet je ’s morgens fruit, ’s middags fruit en ’s avonds een salade met een kleine hoeveelheid gestoomde groenten, zoete aardappel, groentesoep, avocado of pompoen. Als snack kun je tussendoor fruit, fruitsap of groentesap nemen.

Voor een maximale detox ervaring eet je ’s morgens fruit, ’s middags fruit en ’s avonds fruit of een grote salade. Als snack kun je tussendoor fruit, fruitsap of groentesap nemen.

Wil/kun je daarna nog verder gaan in je detox proces en je lichaam nog krachtiger laten ontgiften, dan kun je gaan mono fruit eten of sapvasten.


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Geef een reactie