Gekookte voeding VS Raw Food

In de meeste landen bestaat het typische dieet vooral uit gekookt of bewerkt voedsel met soms wat fruit en salades. Iets om in gedachten te houden is dat geen enkel dier zijn voedsel kookt voordat hij het opeet. Dierenverzorgers in een dierentuin leerden jaren geleden al dat ze nooit gekookt voedsel aan welk dier dan ook moeten geven omdat ze hier ziek van worden en dood gaan. Ik weet geen enkele dierenarts die mensen bemoedigd om hun huisdieren eten van tafel te geven. Waarom? Simpel. Onze huisdieren zullen dezelfde ziektes krijgen als wij. Door je voedsel te koken vernietig je het. Het koken van ons voedsel is een gewoonte en traditie geworden maar dat wil niet zeggen dat het het juiste is om te doen.

Gekookt voedsel is voor het grootste gedeelte dood voedsel omdat hun chemie veranderd is en hun energie vernietigd is. Wanneer we water verhitten dan verandert de vorm van vloeibaar naar damp. Door hitte veranderen onverzadigde vetten in verzadigde vetten. In water oplosbare bestanddelen worden grotendeels vernietigd en gevaarlijke, carcinogenische bestanddelen worden gecreeerd wanneer voedsel wordt gekookt of gebakken. Veel alkalisch-vormend voedsel wordt zuurvormend wanneer het gekookt word en hun enzymen worden vernietigd waardoor de vertering geheel overgelaten wordt aan het lichaam zelf. Spinazie bijvoorbeeld, is alkalisch maar wordt zuur wanneer het gekookt wordt. Rauw fruit en groente hebben hun eigen verteringsenzymen, gekookt voedsel heeft het maagdarmkanaal, de lever en de pancreas nodig om deze te produceren. Ook de in water oplosbare vitamines worden vernietigd door voedsel te koken, vooral vitamine C en B complex. Het koken, verhitten of frituren van voedsel veroorzaakt radicale veranderingen in de chemie en elektromagnetische energie. Je lichaam moet nu vechten tegen veel van dit veranderd voedsel in plaats van het te gebruiken voor energie en opbouw van cellen.

Koemelk is sowieso niet geschikt voor menselijke consumptie maar wanneer het gepasteuriseerd wordt, is het maar een steenworp afstand van het zijn van plastic. Bovendien is het in zijn gepasteuriseerde vorm vele keren schadelijker voor het lichaam.

Stel je voor wat deze veranderde chemie doet met onze perfect gecreeerde lichamen. Als je rond je heen kijkt dan zie je het: degeneratie. Hoe meer energie je cellen hebben, hoe gezonder je lichaam is. Hoe minder energie een cel heeft, hoe dichter het bij vernietiging komt.

Wanneer je voedsel eet dat vers uit de natuur komt, en je eet het zonder het te koken of te bewerken, dan wordt de energie van dat voedsel overgebracht naar je lichaam en zijn cellen.

Dr. Robert Morse ontdekte dat het brein en het zenuwstelsel de hoogst elektrische energie bevat vergeleken met alle andere weefsels in het lichaam. Hij ontdekte ook dat fruit de hoogste elektrische energie heeft vergeleken met al het andere voedsel. Voltmeters en elektromagnetische meters kunnen deze energie meten. Dr. Morse zijn klinische onderzoeken lieten zien dat fruit brein- en zenuwweefsel regenereert.

Fruit is de beste ontgifter voor ons lichaam en geeft ons de meeste energie. Groenten zijn de opbouwers van weefsel en zijn geschikt voor spier- en botweefsel. Noten en zaden zijn versterkend voor het lichaam als geheel maar zijn niet optimaal om te ontgiften omdat ze geen adstringerend of hydraterend effect hebben op het lichaam.

Elektromagnetische energie wordt gemeten in angstromeenheden. Hoe hoger de hoeveelheid angstroms in voedsel, hoe hoger de energie van dat voedsel is.

De energie van voedsel:
Vers rauw fruit 8.000 tot 10.000 angstroms
Verse rauwe groente 8.000 tot 10.000 angstroms
Gekookte groente 4.000 tot 6.500 angstroms

De energie van toxisch voedsel:
Gepasteuriseerde melk 2.000 angstroms
Kaas 1.800 angstroms
Gerafineerde witte bloem 1.500 angstroms
Gekookt/gebakken vlees 0 angstroms

Lichaams frequenties:
De gemiddelde mens 6.500 angstroms
De gemiddelde kanker patient 4.875 angstroms

 

Het belang van deze informatie wordt duidelijk wanneer je begrijpt dat we als mens, tenminste altijd 6.000 tot 7.000 angstroms van systemische energie nodig hebben om zelfs maar te beginnen glimlachen, niet minder dan dat om gelukkig en gezond te zijn” ~Dr. Robert Morse N.D.

 

Hoe lager de energie is van het voedsel dat je eet, hoe lager je systemische energie wordt. Dit creëert onderactieve weefsels. Hoe meer energie het voedsel heeft dat je eet, hoe levendiger en gezonder je wordt. Als we de energie van het fysieke lichaam verhogen dan verheven we onszelf uit wanhoop en ziekte.

De vitaliteit die je kunt bereiken is onbeschrijflijk en kan alleen ervaren worden. Het lichaam is een ongelooflijke machine; volledig bewust van zichzelf met ingebouwde reinigings- en helingsmechanismes.

 

Het lichaam kan zo gezond worden dat je je niet eens realiseert dat je het gebruikt. Geen pijn, geen zwaktes, alleen pure energie. Als je wenst om pure energie te ervaren, dan moet je pure energie consumeren, zo simpel is het. Heb vitaliteit, heb dynamische energie, geniet, ga rauw! ” ~Dr. Bernard Jensen

 

Wanneer je een gekookte maaltijd eet, dan gebruik je 80% van je totale lichaamsenergie om die maatlijd te verteren. Wanneer je een raw food maatlijd eet, dan wordt de energie om dit te verteren verminderd tot 20%. Hoe minder energie je gebruikt voor vertering, hoe meer energie je hebt voor het leven en voor healing!

De mens floreert op een raw food dieet. Het reinigt, versterkt, ontgift en geeft het lichaam energie. Onze houding, vooropgezette ideeën en geloofssystemen, kunnen een grote wegversperring zijn om gezondheid te bereiken. Vaak zijn mensen bang om de hoeveelheid raw foods in hun dieet te vermeerderen vanwege desinformatie die verspreid wordt over natuurlijke suikers die gevonden worden in fruit en groenten. De waarheid is echter dat je cellen simpele suikers nodig hebben en simpele suikers zijn de natuurlijke suikers in fruit en groente! Deze suikers zijn essentieel voor ons lichaam, ze zijn onze voornaamste brandstoffen, net zoals benzine dat is voor onze auto. Je kunt dus nooit teveel van deze suikers binnen krijgen! Geraffineerde suikers zijn een ander verhaal, omdat deze suikers bijdragen aan verzuring van ons lichaam.

Levend voedsel in zijn natuurlijke, rauwe staat, reinigt, herstelt en heelt. Het voorkomt niet alleen ziekten, maar verwijdert obstructies naar de stroom van energie binnenin, wat het lichaam terugbrengt naar balans en ziekte heelt.


Geef een reactie