Waarom ziekten niet bestaan

Sinds dat ik weet wat ziekten eigenlijk echt zijn en ik weet hoe elke aandoening of ziekte op een natuurlijke manier teruggedraaid kan worden, kan ik echt niet meer luisteren naar welke gezondheidsprofessional dan ook die het heeft over bepaalde ziekten en hoe deze volgens hem/haar ‘behandeld’ zouden moeten worden. Ze weten vrijwel niets over hoe het lichaam echt gezond te krijgen door middel van voeding en kruiden en met hun behandelconcepten onderdrukken ze alleen maar symptomen of halen symptomen weg door middel van operaties. Soms is een operatie echt nodig maar zeker 80% zou vermeden kunnen worden! Ik heb ooit ook in de allopathie geloofd, tot zo’n 11 jaar geleden, totdat mijn geweldige mentor Dr. Robert Morse op mijn pad kwam. Toen ben ik gaan inzien, dat alles anders was dan ik dacht. En toen ben ik onderzoek gaan doen en kwam erachter dat heel de medische wereld, inclusief scholen, onder de duim zitten van de Rockefellers; een rijke familie die niets liever wil dan macht, geld en heel veel minder mensen op deze planeet. Sinds de jaren 1900 hebben hun ervoor gezorgt dat de allopathie de standaard medische geneeswijze werd en alle andere (natuurlijke) geneeswijzen als kwakzalverij werden gezien. Veel natuurlijke geneeswijzen bestaan al duizenden jaren terwijl de allopathische geneeswijzen nog maar een paar honderd jaar bestaan. Toch hebben mensen het volste vertrouwen in de allopathie en niet of in mindere mate in natuurlijke geneeswijzen. De Rockefellers hebben het dus goed voor elkaar gekregen om een diep geworteld geloof in mensen te creëren met betrekking tot de allopahtie, zo diep dat ze het zelfs met alle macht zullen beschermen, welke bewijzen ze ook voor hun neus krijgen.

Maar om verder te gaan over wat ziekten nu eigenlijk echt zijn.. Ziekten zijn simpelweg symptomen van het lichaam waar de medische wereld een naam aan heeft gegeven. Deze symptomen ontstaan als reactie op zuren, toxinen en lymfeverstopping. Gezondheid is eigenlijk vrij simpel, je moet alleen weten wat er echt gebeurt in je lichaam, wat de onderliggende oorzaken zijn en hoe je die op een natuurlijke manier kunt aanpakken. ‘Behandeling’ geneest overigens nooit, het onderdrukt alleen de symptomen en die zullen vroeg of laat altijd weer terugkomen.

Als we verder eerst eens even kijken naar wat het lichaam eigenlijk is,. Waar zijn onze organen en klieren van gemaakt?  Wat het ook is, onze hersenen, nieren, lever, schildklier, enz., alle weefsels bestaan uit een berg met cellen en de twee voornaamste vloeistoffen; het bloed en de lymfe. Deze cellen kun je zien als kleine mensjes die allemaal moeten eten en poepen. Het bloed voedt de cellen met essentiele substanties en voedingsstoffen zoals zuurstof en suikers, wat we zouden kunnen zien als ‘de keuken van ons lichaam’. En de lymfe reinigt de cellen. Het lymfesysteem kunnen we zien als ‘het rioolsysteem’ van ons lichaam. Je lichaam heeft honderden ‘septic tanks’ wat onze lymfeklieren zijn. Onze cellen produceren afvalstoffen die geëlimineerd moeten worden. Beschadigde cellen en afvalstoffen worden eerst vervoerd worden naar de lymfeklieren waar ze afgebroken worden. Daarna worden ze verder vervoerd door het lymfesysteem naar de nieren toe. De nieren zijn een vitaal component voor de eliminatie van de afvalstoffen van onze cellen.

De primaire eliminatiekanalen van het lichaam zijn: de nieren (de belangrijke filters voor het lymfesysteem), de huid (ook wel onze derde nier genoemd; verwijdert afvalstoffen door het zweten) en de dikke darm (verwijdert verteringsafval). De secundaire eliminatiekanalen van het lichaam zijn: de longen (verwijdert kooldioxide en mucus door dit op te hoesten, de neus (mucus), ogen (ook mucus via de traanbuizen) en oren (oorsmeer). Zoals je ziet, heeft het lichaam veel wegen om afvalbijproducten  uit het lichaam te verwijderen. Echter de belangrijkste om cellulaire afvalstoffen te verwijderen is door het kanaal van de nieren via het lymfesysteem., zodat deze het lichaam kunnen verlaten in de urine.

Wanneer de nieren niet goed functioneren dan verliezen ze hun mogelijkheid om de afvalstoffen uit het lymfesysteem te filteren. Dit resulteert geleidelijk aan in het opbouwen van ‘rioolslib’ oftewel lymfe (wat op een gegeven moment erg dik wordt en kan gaan verharden), door heel het lichaam heen (niet alleen in één bepaald gebied zoals veel mensen denken). Het lichaam moet dan andere wegen vinden om dit opgebouwde lymfe te verwijderen; omdat de huid zo’n groot eliminatiekanaal is en daardoor dienst doet als derde nier, zal de huid dit proberen te compenseren. Maar als je nieren niet optimaal functioneren en je meer toxinen en chemicalien (via wat je eet, drinkt, op je huid smeert en inademt) in je lichaam brengt, bovenop het cellulaire afval dat je lichaam al heeft, en bovendien de huid ook lymfatisch verstopt is, dan bouwt zich dit allemaal op in de weefsels van je lichaam, meestal in de al wat zwakkere gebieden. Dit manifesteert zich dan in het lichaam als pijn, ontsteking, zwelling e.d., en het beschadigen en verzwakken van cellen. En deze symptomen heeft de medische wereld gelabeled als ‘ziekten’.

Bijkomend moeten we ook de twee kanten van chemie begrijpen. Alle materie is niets meer dan chemie en alle chemie zijn gewoon verschillende frequenties van energie en alle chemie heeft twee kanten. Het begrijpen van de twee kanten van chemie is vitaal om te begrijpen wat je lichaam beschadigt en verzwakt. ,Het is belangrijk te weten welke kant van chemie cellen beschadigt en welke kant van chemie cellen regenereert. De ene kant van chemie wordt de zure kant genoemd en de andere kant van chemie wordt de basische of alkalische kant genoemd. Je lichaam werkt goed als de lucht die je inademt en het voedsel dat je consumeert 80% alkalisch is en 20% zuur. De 20% zuren zijn over het algemeen vooral de bijproducten van activiteit in het lichaam zoals metabolisme, celademhaling en de meeste algemene chemische activiteiten. Het lichaam produceert ook een aantal zuren maar ook zijn alkalische neutraliseerder (zuren hebben alkalische chemie nodig om ze te neutraliseren). Je kunt nu begrijpen hoe belangrijk is dat iemand zijn dieet vooral alkalisch in chemie moet zijn of iemand wordt verzuurd. Je kunt ook het belang ervan zien in het bloed; het bloed moet alkalisch zijn (7.3 – 7.4 PH) of de dood volgt. Dus wanneer we zuurvormend voedsel eten dan moet het bloed alkalische chemie vinden (of stelen!) om de alkalische PH belans te behouden. Die alkalische chemie is vooral calsium dat het bloed uit zijn eigen wanden ‘steelt’. Verzuring van het lichaam zal eerst pijn, stijfheid en zwelling veroorzaken en daarna zullen er diepere problemen ontstaan wat de aantasting van de functie van cellen en weefsels inhoudt. Zuren zullen uiteindelijk cellen afbreken wat eindigt in kankercellen. Over het algemeen zijn proteinen zuurvormend en (simpele) suikers alkalisch vormend. Voor een volledige lijst van alkalisch- en zuurvormend voedsel wil ik je graag naar mijn boek Van Detox naar Regeneratie verwijzen. Als je het begrip van de twee kanten van chemie combineert met de kennis van het  lymfesysteem en de nieren, dan weet je meer dan de meeste artsen over de oorzaak van zogenaamde ‘ziekten’.

Het antwoord is simpel. Focus op  de oorzaak van het probleem, zorg dat je lichaam de ongewilde substanties kan elimineren wat de hoofdoorzaak is van ‘ziekte’. En dit verwijderen van ongewilde substanties uit het lichaam op een cellulair level, wat onbalans in het llichaam corrigeert, heet ontgifting.

Wanneer de focus op de illusie van het concept van ziekten dan is het onmogelijk om  ware gezondheid te verkrijgen. Een remedie zal nooit gevonden worden voor iets wat niet bestaat!

 

 

“De mens heeft het concept van ziekten gecreëerd, niet God, God heeft chemie en fysica gecreeerd en wanneer je dat begrijpt komt het woord ziekten niet eens in de picture want dit is een door de mens gecreëerd concept van symptomologie waarbij ze chemie en de interactie en effecten van chemie niet begrijpen. Wanneer je dit niet begrijpt dan kun je een label geven aan ziekten en dan kun je ze gaan behandelen, wetten creëren, de vrijheid van anderen beperken, etc.”  ~ Dr. Morse N.D.


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Comments

  1. abbosskamp says:

    Zo helder en duidelijk en waar wat je hier zegt. Helaas heb ik het zelf aan de lijve ondervonden, maar ben blij dat ik nu ook weet met jouw informatie wat de juiste en echt zelfgenezende weg van mijn lijf is. Dank je wel voor dit zo duidelijk onder de aandacht brengen, waarmee je dit zichtbaar maakt zodat mensen zelf kunnen kiezen en ervaren hoe hun lijf echt werkt.

Geef een reactie