Hoe lang duurt regeneratieve ontgifting?

Er is eigenlijk geen direct antwoord op deze vraag omdat dit te maken heeft iemands level van gezondheid en ieder zijn eigen unieke reis.

De volgende punten zou je in overweging moeten nemen:

  1. Je persoonlijke visie en wat je wilt bereiken. Wil je bepaalde gezondheidsproblemen overkomen en dan terug gaan naar de manier van leven die je gewend was? Of wil je je gezondheid naar de hoogst mogelijke piek brengen en het menselijk potentieel verkennen?
  2. Je houding. Doe je dit omdat je persoonlijk gemotiveerd bent en doe je het uit eigen vrije wil of alleen omdat iemand anders het wil?
  3. Je huidige staat van gezondheid en genetische sterktes en zwaktes. Een van de primaire doelen van de aanbevolen (regeneratieve) ontgiftingsprogramma’s is het reinigen en herstellen van de functies van alle weefsels in ons lichaam met de primaire focus op de nieren en bijnieren, de endocriene klieren, het maagdarmkanaal en het lymfesysteem. Alleen dit al is een taak die lang kan duren en is grotendeels afhankelijk van het level van lymfeverstopping, de verstopping door slijm, zwavelbestanddelen die in het lichaam aanwezig zijn, toxinen en zuren, bovenop het level van zwaktes van weefsel.
  4. Vermindering van stress, genoeg rust en genoeg ononderbroken slaap. Deze factoren spelen een belangrijke rol gedurende het gehele helingsproces. Een stressvol leven, gekoppeld aan de moeilijkheid om in slaap te vallen (en tussendoor wakker te worden) kan het helingsproces vertragen. Vaak is de pijnappelklier betrokken bij slaapproblemen.
  5. Discipline. Voor sommigen is het makkelijk om over te schakelen naar het dieet dat lichaamsreiniging en regeneratie van weefsels faciliteert en op dat dieet te blijven, voor anderen is het wat moeilijker en zullen vooral moeten focussen op een goede manier van transitie zodat ze niet steeds terug zullen vallen op junk food na perioden van reinigend voedsel te eten waardoor het ook veel langer zal duren voordat heling wordt bereikt.
  6. Hoe snel de functie van het lymfesysteem en lymfatische organen zijn hersteld. Hoe sneller je filtratie van lymfatisch sediment door de nieren bereikt, een goede eliminatie van afvalstoffen door de huid (via zweten   -> het niet goed kunnen zweten heeft te maken met een zwakte van de schildklier) bereikt, hoe beter je voornamelijk ademhaalt door je buik en diepe ademhaling beoefent en je darmfunctie herstelt, hoe sneller je het lichaam zal reinigen van afvalstoffen en mucus die het lichaam afremt om zichzelf goed te kunnen herstellen.
  7. Het chirurgisch verwijderen van organen (lymfeklieren). De verwijdering van weefsels heeft een direct effect op het proces van de verwijdering van afvalstoffen van het lichaam. Het is veel moeilijker om het hoofdgebied lymfatisch te draineren zonder amandelen, om de darmen te draineren zonder appendix, enz. Als één nier verwijderd is, heeft de respectievelijke kant van het lichaam zijn mogelijkheid verloren om lymfatische afvalstoffen te verwijderen. De andere nier moet dan de hele last dragen.
  8. Toxische persoonlijke verzorgingsproducten, wasmiddelen en farmaceutische medicijnen. Deze bestanddelen en chemische producten kunnen je proces zeker op één of ander level afremmen.
  9. Omgeving. Dit aspect is ontzettend belangrijk en wordt vaak vergeten. Omgevingsfactoren kunnen groots het helingsproces beinvloeden of totaal stilleggen wat afhangt van hoe gevoelig iemand is voor toxische petrochemicaliën en soortgelijke chemicaliën. Denk bijvoorbeeld aan:
   – Vocht en schimmel in huis
   – Verhoogde blootstelling aan straling
   – Blootstelling aan verontreinigde en toxische lucht (en dus gebrek aan frisse lucht)
   – Blootstelling aan zware metalen (wees je bewust van amalgaamvullingen)
   – Het inademen van toxische gassen (van verf, lijm, plastic, vloerbedekking/tapijten, pannen met
   anti-aanbaklaag, het bakken/frituren van voedsel, enz.)
   – Gebrek aan voldoende natuurlijk zonlicht (dat voor sommige mensen gecompenseerd kan worden met              kunstmatige licht therapie indien nodig)
  10. Je emotionele en mentale staat van gezondheid en support van de buitenwereld. Emotionele en mentale problemen hebben een grote invloed op onze lichamelijke gezondheid maar het niet hebben van support van familie of vrienden kunnen obstakels zijn op je reis naar gezondheid.

 

De realiteit van regeneratieve ontgifting.

Ware (regeneratieve) ontgifting is niet simpelweg een tijdelijke actie om betere gezondheid te bereiken maar meer een verandering in levensstijl tot zover je zelf veranderingen wil maken. Het is een verandering en loslaten van oude gewoontes en nieuwe, heilzame gewoontes ontwikkelen en integreren.

Nu kun je vast ook beter begrijpen waarom het vrijwel onmogelijk is om op bovenstaande vraag een antwoord te geven omdat die voor iedereen verschillend is. Als iemand kleine gezondheidsproblemen heeft dan kan deze persoon wellicht grote veranderingen bereiken in 3 tot 6 maanden. Maar als iemand meer ernstige en chronische gezondheidsproblemen heeft zoals reuma, kanker, hersenziekten, misvormingen, enz.,  zal healing in de meeste gevallen veel langer duren. Maar nogmaals, alle bovengenoemde punten zijn groots van inlvoed hoe lang het healingproces zal duren.

Het terugdraaien van aandoeningen en ‘ziekten’ door een schadelijke levensstijl voor tientallen jaren heeft tijd nodig. Maar elk moment van inspanning en toewijding aan deze taak en de resultaten die geboekt worden hierdoor, zal het zeker waard zijn.

Ware ontgifting kan een behoorlijke reis zijn maar zal zeker je ogen openen naar ware healing. Begin langzaam als je dit nodig hebt en maak het een leuke reis. Leer, ervaar, ontwikkel.


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Geef een reactie