Detox en mentale en emotionele gezondheid

We weten dat onze emotionele en mentale gezondheid net zo belangrijk is als onze fysieke gezondheid. Veel mensen hebben diepgewortelde trauma’s uit hun kindertijd waarbij ze bepaalde gedragingen hebben aangeleerd zoals het wegcijferen van zichzelf voor anderen om liefde te kunnen ontvangen, om gewaardeerd te worden, zich niet afgewezen te voelen of bang zijn te worden verlaten door hun partner, familie of vrienden. Vaak kunnen zulk soort trauma’s opgelost worden door bijvoorbeeld innerlijk kind werk, een andere soort coaching of zelfs regressie naar vorige levens.  Soms gebeurt het echter dat iemand zo diep in de put zit en zo vast zit in een bepaald patroon dat dit niet genoeg is, dat hij of zij mentaal gezien niet sterk genoeg is om zelfs de eerste stappen te zetten zichzelf lief te hebben. Want daar begint het mee, hoe kun je dingen doen voor jezelf die jou gelukkig maken als je jezelf niet lief hebt? Plus meer van jezelf houden werkt ook helend, het lost verschillende energieblokkades op zodat de verbinding met jezelf weer versterkt wordt. Liefde creëert ontspanning en daarmee een sterker vermogen om jezelf te helen.

Het is van groot belang de stress en zorgen in je leven sterk te verminderen omdat dit een erg negatief effect heeft op het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat de PH van negatieve emoties erg laag is en daardoor, net zoals slechte voeding, verzuring creëert in het lichaam. Stress is schadelijk voor het lichaam omdat het de energiestroom blokkeert. Stress en zorgen kunnen zo’n schadelijke invloed hebben op de functie van de bijnieren zodat je minder goed kunt plassen of poepen (de bijnieren hebben door middel van de neurotransmitters die ze produceren, controle over de peristaltische beweging in de darmen).

Het is ook van groot belang je emoties te uiten en te verwerken. Emoties die je niet wilt voelen en wegdrukt zorgen voor energieblokkades en kunnen daardoor ook voor lichamelijke klachten zorgen, bovendien houd het je in een lagere staat van bewustzijn.

Heb je zelf het gevoel dat je mentaal en emotioneel vastzit en er niet uit kan komen? Dan is er een andere weg die je eerst kunt nemen en dat is de weg van regeneratieve ontgifting. Het toepassen van regeneratieve ontgifting kan namelijk op een gegeven moment je emotionele en mentale lichaam beinvloeden waardoor je je rustiger en helderder in je hoofd voelt, je sterker in je lichaam voelt en meer energie hebt. De kruiden die we gebruiken in een regeneratief detox plan helpen de obstructie te verwijderen die de stroom van energie blokkeren plus ze versterken klieren en organen waaronder de bijnieren die verbonden zijn met onze emoties.

Dit zal je dus helpen om emotioneel en mentaal meer in balans te komen en sterker te worden zodat je de stappen kunt nemen die op dit moment belangrijk zijn voor jezelf.

Tegelijkertijd kunnen we emotioneel en mentaal meer in balans komen door bloesemtherapie te gebruiken zoals Bachbloesem.

Een aan te raden boek om te lezen is: ‘Emotionele Gezondheid‘ van Mohammed Boulahrir, die een natuurgeneeskundige is en ook kijkt naar de onderliggende psycho-emotionele oorzaken van gezondheidsproblemen.

Hoe beter de energie door je lichaam stroomt, hoe gezonder je bent. Ik zeg dat niet zomaar. Ik kreeg dit inzicht als natuurgeneeskundige, nadat ik duizenden mensen had begeleid met hun gezondheid. Alles wijst duidelijk één kant op: je emoties zijn bepalend voor je lichamelijke gezondheid én je mentale veerkracht. Sommige emoties zorgen ervoor dat de energie in je lichaam minder goed stroomt. De energieblokkades die daardoor ontstaan, maken je langzaam ziek. In dit boek ontdek je wat jouw belangrijkste energieblokkades zijn en hoe je die kunt oplossen. Aan de hand van verschillende oefeningen, kun je direct aan de slag met het verhogen van jouw levensenergie.

Voel je ook vrij om contact op te nemen met Nathan Martin wanneer je hulp nodig hebt om te werken aan je emotionele gezondheid: https://theunityprocess.com/sessions/


Over Monica

Ik ben een Holistic Health & Regenerative Detoxification Practitioner en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Geef een reactie