Detox en mentale en emotionele gezondheid

We weten dat onze emotionele en mentale gezondheid net zo belangrijk is als onze fysieke gezondheid. Veel mensen hebben diepgewortelde trauma’s uit hun kindertijd waarbij ze bepaalde gedragingen hebben aangeleerd zoals het wegcijferen van zichzelf voor anderen om liefde te kunnen ontvangen, om gewaardeerd te worden, zich niet afgewezen te voelen of bang zijn te worden verlaten door hun partner, familie of vrienden. Vaak kunnen zulk soort trauma’s opgelost worden door bijvoorbeeld innerlijk kind werk, een andere soort coaching of zelfs regressie naar vorige levens.  Soms gebeurt het echter dat iemand zo diep in de put zit en zo vast zit in een bepaald patroon dat dit niet genoeg is, dat hij of zij mentaal gezien niet sterk genoeg is om zelfs de eerste stappen te zetten zichzelf lief te hebben. Want daar begint het mee, hoe kun je dingen doen voor jezelf die jou gelukkig maken als je jezelf niet lief hebt? Plus meer van jezelf houden werkt ook helend, het lost verschillende energieblokkades op zodat de verbinding met jezelf weer versterkt wordt. Liefde creëert ontspanning en daarmee een sterker vermogen om jezelf te helen.

Het is van groot belang de stress en zorgen in je leven sterk te verminderen omdat dit een erg negatief effect heeft op het lichaam. Je zou kunnen zeggen dat de PH van negatieve emoties erg laag is en daardoor, net zoals slechte voeding, verzuring creëert in het lichaam. Stress is schadelijk voor het lichaam omdat het de energiestroom blokkeert. Stress en zorgen kunnen zo’n schadelijke invloed hebben op de functie van de bijnieren zodat je minder goed kunt plassen of poepen (de bijnieren hebben door middel van de neurotransmitters die ze produceren, controle over de peristaltische beweging in de darmen).

Het is ook van groot belang je emoties te uiten en te verwerken. Emoties die je niet wilt voelen en wegdrukt zorgen voor energieblokkades en kunnen daardoor ook voor lichamelijke klachten zorgen, bovendien houd het je in een lagere staat van bewustzijn.

Wetenschappers geloofden ooit dat alle herinneringen opgeslagen werden in het brein…todat chirurgen na vele jaren met veel patienten, ontdekten, dat wanneer ze elk deel van het brein verwijderden, de herinneringen er nog steeds waren. (De ervaringen van degenen die orgaan transplantaties ontvingen ondersteunen ook deze bevindingen). We weten nu dat herinneringen opgeslagen worden in cellen door heel het lichaam heen.

Positieve en negatieve energien hebben een verschillend effect op jou en je lichaam. De emotionele staat van boosheid en liefde zal effect hebben op je gedachten en je fysieke lichaam op verschillende manieren;

1.) Boosheid creeert stress en belemmerd de bloed –en lymfestroom in het lichaam. Het legt de lever en de pancreas stil wat effect heeft op de vertering. Het geeft de bijnieren extra stress wat het overmatig vrijlaten van hormonen en neurotransmitters veroorzaakt. Dit alles veroorzaakt verzuring.

2.) Aan de andere kant creeert liefde het tegenovergestelde. Het vergroot de bloed –en lymfestroom. Het verbetert vertering en de eliminatie van afvalstoffen door de nieren. Het alkaliseert je lichaam. Boosheid creeert obstructie en belemmert, en liefde opent en vergroot. Je kunt ook zeggen dat boosheid ‘ziekte’ veroorzaakt en dat liefde heelt.

Negatieve gedachten en emoties plakken aan je cellen als lijm en creeren subtiele obstructies die je voor je hele leven bij je kan dragen. Sommigen zeggen…voor vele levens.

Sommigen geloven dat emotie de bron is van alle ziekte. Negatieve emoties, die diep in de cellen geduwt zitten, zijn obstructies naar de oneindige stroom van energie. Het loslaten van emotionele blokkades kan het moeilijkste deel zijn van je helingsreis.

Aanzienlijke emotionele verwonding zoals afgewezen worden, verlaten worden, vernedering en bedrogen/verraden worden, manifesteert zich vaak als ziekte. Paniek, schuldig voelen, je zorgen maken, verdriet, geen liefde ontvangen, angst, wanhoop, eenzaamheid, verlatenheid, leegte en je hopeloos voelen zijn emoties die iemand vaak in een leven kan ervaren op elke leeftijd, die vaak gevangen zitten in het cellulaire geheugen.

Psychologisch trauma, verslaving en depressie kunnen verergerd worden door abnormale herinneringen in cellen. Ziekten die later in het leven naar boven komen kunnen ontstaan door negatieve herinneringen die geprogrammeerd zijn in cellen als mensen ouder worden.

Ware ontgifting moet plaatsvinden op alle levels in jou. Als je succesvol wilt zijn om ware gezondheid en vitaliteit te verkrijgen dan moet je je gedachten, emoties en fysieke lichaam ontgiften.

Wanneer je begint om de energie van je fysieke lichaam te verhogen, zal je al je lichamen beginnen te ontgiften. Dus als je begint te huilen of schreeuwen gedurende je ontgiftingsproces, dan is dit de reden.

Laat het allemaal naar buiten komen. Wees de waarnemer van je gedachten en gevoelens en probeer aan niets vast te houden. Laat deze obstructies gaan. Zo kan jou rivier van energie en liefde weer domineren in je lichaam.

~ Robert Morse, ND

Heb je zelf het gevoel dat je mentaal en emotioneel vastzit en er niet uit kan komen? Dan is er een andere weg die je eerst kunt nemen en dat is de weg van regeneratieve ontgifting. Het toepassen van regeneratieve ontgifting kan namelijk op een gegeven moment je emotionele en mentale lichaam beinvloeden waardoor je je rustiger en helderder in je hoofd voelt, je sterker in je lichaam voelt en meer energie hebt. De kruiden die we gebruiken in een regeneratief detox plan helpen de obstructie te verwijderen die de stroom van energie blokkeren plus ze versterken klieren en organen waaronder de bijnieren die verbonden zijn met onze emoties.

Dit zal je dus helpen om emotioneel en mentaal meer in balans te komen en sterker te worden zodat je de stappen kunt nemen die op dit moment belangrijk zijn voor jezelf.

Tegelijkertijd kunnen we emotioneel en mentaal meer in balans komen door bloesemtherapie te gebruiken zoals Bachbloesem.

Een aan te raden boek om te lezen is: ‘Emotionele Gezondheid‘ van Mohammed Boulahrir, die een natuurgeneeskundige is en ook kijkt naar de onderliggende psycho-emotionele oorzaken van gezondheidsproblemen.

Hoe beter de energie door je lichaam stroomt, hoe gezonder je bent. Ik zeg dat niet zomaar. Ik kreeg dit inzicht als natuurgeneeskundige, nadat ik duizenden mensen had begeleid met hun gezondheid. Alles wijst duidelijk één kant op: je emoties zijn bepalend voor je lichamelijke gezondheid én je mentale veerkracht. Sommige emoties zorgen ervoor dat de energie in je lichaam minder goed stroomt. De energieblokkades die daardoor ontstaan, maken je langzaam ziek. In dit boek ontdek je wat jouw belangrijkste energieblokkades zijn en hoe je die kunt oplossen. Aan de hand van verschillende oefeningen, kun je direct aan de slag met het verhogen van jouw levensenergie.

Voel je ook vrij om contact op te nemen met mijn partner Nathan Martin wanneer je hulp nodig hebt om te werken aan je emotionele gezondheid: https://theunityprocess.com/sessions/


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Geef een reactie