Bewustzijn en gezondheid

Nicola Tesla, een elektrotechnicus en natuurkundige, die wordt gezien als één van de grootste genieën aller tijden, zei ooit: “als je het universum wilt begrijpen, denk dan aan energie, vibratie en frequentie”.  Als je ervan uit gaat dat je in essentie een energiewezen bent dan kun je begrijpen dat de manier waarop energie in je lichaam stroomt invloed heeft op je gezondheid.

Emoties wegdrukken creëert een lagere staat van bewustzijn. Stress blokkeert niet alleen de energiestroom maar zorgt ook voor een verlaging in je bewustzijn. Liefde verhoogt je bewustzijn.

De Engelse psychiater Dr. David Hawkins deed 20 jaar lang onderzoek naar de relatie tussen energie, emoties en bewustzijn. Dit deed hij door te werken met kinesiologie waarbij hij de spierspanning meette en daarbij keek naar emoties, gedachten en overtuigingen. Bij de verschilldende waardes van de spierspanning hoorden verschillende staten van bewustzijn die je in onderstaand schema kan zien.

Hoe hoger je staat van bewustzijn, hoe gezonder en gelukkiger je bent. Maar hoe kun je hogere staten van bewustzijn bereiken? Want dit schema is leuk maar het is niet altijd even makkelijk om met emoties om te gaan en om in die hogere staten te blijven zoals acceptatie, vreugde, liefde en vrede. Het is belangrijk te begrijpen dat elke trigger die je hebt, meestal is terug te leiden naar je innerlijk kind, dus hoe je opgegroeid bent en wat je als kind hebt meegemaakt. Dat kindje in jou wordt aangeraakt als er eenzelfde situatie zich voordoet wat je destijds heeft pijn gedaan. Een voorbeeld is als je je op de kleuterschool of lagere school vaak buitengesloten werd en je nu als volwassene heel snel de trigger krijgt dat je je buitengesloten voelt in bepaalde situaties door je familie, vrienden of partner. En zo zijn er talloze voorbeelden te bedenken van situaties uit je kindtijd die gevoelens van angst, onbegrip, verdriet, eenzaamheid, onveiligheid, pijn of verlatingsangst kunnen oproepen. Wat ik dus ten eerste aan zou raden is om jezelf te healen door middel van innerlijk kind healing want hoe meer emoties verwerkt worden, des te beter je een hogeren staat van bewustzijn kunt bereiken. En daarnaast is het ook van belang om je bewust te zijn van je gedachten, want gedachten creëren emoties. Probeer altijd om positief te denken of negatieve gedachten om te zetten naar positieve.

Hierna volgt een geleide meditatie om angst te transformeren en een geleide innerlijk kind meditatie dat je al een eind op weg kan helpen:

Voel je ook vrij om contact op te nemen met mijn partner Nathan Martin wanneer je hulp nodig hebt om te werken aan je emotionele gezondheid: https://theunityprocess.com/sessions/


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Geef een reactie