De onwetendheid over ontgifting en symptomen die we ervaren in ons lichaam

Er is ontzettend veel onwetendheid over het ervaren van welke symptomen dan ook in het menselijk lichaam, en dan heb ik het zowel over symptomen die ervaren worden door lymfeverstopping, verzuring en toxiciteit, als door ontgifting. Deze zogenaamde ‘ziekte symptomen’ worden namelijk ervaren als door de rommel alles verstopt raakt in je lichaam maar ook als de rommel wordt operuimd.  En vooral dat laatste wordt nu juist niet goed begrepen want men denkt dat als je het aanbevolen dieet van voornamelijk fruit gaat volgen en de aanbevolen kruiden gaat innemen, alles gelijk beter moet worden. En uiteindelijk gebeurt dit ook wel maar het werkt in de meeste gevallen niet zoals de meeste mensen denken. Het kwijt raken van mucus, toxinen en zwakke cellen is vaak geen pretje en kan pijn en ongemak met zich meebrengen , alsook het erg mager worden. Dit alles heeft een reden! En het ligt niet aan het fruit of de kruiden! En het is ook geen magic pill die je gaat nemen,  de klus is niet zomaar in een paar weken geklaard. Wat opgebouwd is in het lichaam aan mucus, zuren en toxinen is een proces geweest van jaren en jaren vanaf toen we geboren werden, dit is dus niet zomaar in een paar weken gedaan! Dit zal sowieso maanden tot vaak een jaar duren en soms nog langer voordat je dit allemaal kwijt bent en organen en klieren weer hersteld zijn.

Om te beginnen ontstaan symptomen als reactie op zuren, toxinen en lymfeverstopping, en dat kan van alles omvatten; van huidaandoeningen, ontstekingen, constipatie, astma en arthrose tot tumoren en kanker, wat in de medische wereld aandoeningen en ziekten worden genoemd. Wat je ervaart in je lichaam ligt puur aan genetische zwaktes in klieren en organen en het level van verzuring en lymfeverstopping.

Als je gaat ontgiften met behulp van fruit en kruiden dan gaat de lymfe die dik en hard was geworden en niet meer goed stroomde weer stromen en worden afvalstoffen weer goed naar de nieren vervoerd.  Het probleem is dat de nieren deze afvalstoffen wel moeten kunnen filteren uit het lymfesysteem en afvoeren uit het lichaam.  Zijn de nieren te zwak, en dit gebeurt heel vaak want bijna niemand heeft gezonde nieren, dan kunnen deze de afvalstoffen dus niet of niet goed  filteren uit het lymfesysteem.  In dit geval gaat de detox te snel en kunnen de nieren het nog niet goed aan. Je kunt dan ook pijn ervaren in de nieren. De key is dan ook om altijd met kruidenformules aan de nieren te werken om zowel de lymfeverstopping in het niergebied op te lossen alsook de nieren weer sterker te maken zodat ze de afvalstoffen weer kunnen gaan filteren. Op hetzelfde moment moet men de detox ook wat langzamer laten gaan zodat de nieren het wel aankunnen. Je ziet hier dat het erg belangrijk is te weten hoe je met ontgifting moet omgaan en te begrijpen waarom je lichaam doet zoals het doet. Ze zeggen ook niet voor niets dat ontgifting een kunst is. Als mensen deze dingen niet begrijpen en het op een verkeerde manier aanpakken dan wordt al snel de schuld gegeven aan de detox, het fruit of de kruiden.

Op een gegeven moment, na een bepaalde tijd van ontgifting (en dat is voor iedereen verschillend)  zal je zien dat je nieren de afvalstoffen wel filteren uit het lymfesysteem. Dit kun je zien door je urine op te vangen in een glazen potje en te kijken of je witte vlokjes, sliertjes of wolkjes ziet. Filteren je nieren dan kun je weer wat sneller gaan met ontgiften. En dan gaat het ontgiftingsproces verder, en hoe verder je komt hoe meer je detox symptomen kunt ervaren. Deze symptomen lijken op ziektesymptomen alleen de reden is nu anders. Er zijn twee redenen waardoor je symptomen ervaart in het lichaam, de eerste reden is door verzuring en de tweede reden is door ontgifting. Als het lichaam afvalstoffen gaat kwijtraken dan kan men symptomen ervaren zoals griep, koorts, keelpijn, verlies van energie (dit kan op en neer gaan tijdens ontgifting), enz., wat we detox symptomen noemen of een healing crisis. Want dat is wat er gebeurt, het lichaam raakt afvalstoffen kwijt en is in het proces van healing. Mensen denken dat het het dieet is en dus het fruit, dat de boosdoener is van hun symptomen en/of de kruidenformules die aanbevolen worden, terwijl dat juist de healers zijn! Nou ja, eigenlijk is het het zelfhelend vermogen van het lichaam dat door deze remedie de kans krijgt zijn werk te doen.

Ook kunnen mensen ontzettend mager worden op hun ontgiftingsreis en denken dat dit niet gezond is en gaan dan weer terug naar hun oude voedingspatroon. Ook van de buitenwereld krijgen ze voortdurend te horen dat ze er ongezond uit zien en het niet goed kan zijn waar ze mee bezig zijn wat voor hun vaak een reden is om het op te geven. Het is erg jammer dat er niet begrepen wordt wat er nu de echte reden is voor het erg mager worden tijdens ontgifting en eigenlijk moet ik regeneratieve ontgifting zeggen want we zijn op dit level bezig met de regeneratie van cellen.  Laat ik je één ding vragen, als je huis afbrand ga je dan eerst alles afbreken en opruimen? Ja toch? Dat zal wel moeten want anders kun je niet een nieuw huis mooi terug opbouwen. Hetzelfde geldt ook voor je lichaam. Beschadigde, zwakke, slechte cellen zullen verwijderd worden, het lichaam kan zich afbreken tot op enge hoogtes maar zal zichzelf daarna weer perfect opbouwen en zelfs beter dan voorheen. Maar nu terug naar het erg mager worden, je zal sowieso gewicht verliezen op een dieet van voornamelijk fruit en groenten maar het echt heel erg mager worden en het niet kunnen aankomen heeft vooral te maken met malabsorptie en dus het niet goed kunnen opnemen van voedingsstoffen door de darmwand. Dit kan ook altijd bevestigd worden door lymfatische iriscopie waarbij we kunnen zien dat de darmwand lymfatisch verstopt is. De key is om de onderliggende oorzaak van het erg mager worden aan te pakken en dat is het oplossen van de verstopping in de darmwand door juist de darmen te ontgiften en vooral krachtige kruidenformules hiervoor te gebruiken.

Alle reacties en symptomen die je lichaam laat zien hebben een reden maar het is vaak niet de reden dat mensen denken.


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Comments

  1. abbosskamp says:

    Dank je wel Monica voor je artikel en zo mooi en toepasselijk dat je dit proces weer onder de aandacht brengt. Zeker ook een bemoediging voor mij, omdat ik weet waarvoor ik het doe en waarom ik zo mager ben en juist goed kan volhouden om door te gaan. Dus dat doe ik en gaat goed, ene dag wat vermoeider dan de andere dag juist weer meer energie. Ik heb er veel vertrouwen in en ben blij met je professionele begeleiding zodat ik weet wat ik doe, waarom en op welke wijze het goed te doen.
    Dank voor je support hierin.

Geef een reactie