De grote fabel: het nodig hebben van vlees voor energie

Ik hoor het zo vaak om me heen: “ik heb vlees nodig anders heb ik geen energie” of  “ik heb toch echt één keer in de week mijn stukje vlees nodig” of “ik kan niet zonder vlees!”. Krijg je echt energie door het eten van vlees? Ja, je krijgt wel energie maar het is de energie van de adrenaline van het dier dat met angst en pijn gestorven is. We noemen dit een stimulerende energie, het is geen actieve of levendige energie (ook wel dynamische energie genoemd). Het is dus de verkeerde soort energie,

Waarom wordt er dan zoveel reclame gemaakt over vlees? Waarom wordt er zoveel gepromoot dat vlees gezond is voor je? Daar op is maar één antwoord te geven; de vleesindustrie, het draait alleen maar om geld, niet om gezondheid! Ten eerste kan ons lichaam niet eens vlees goed verteren, het zit dagenlang in onze darmen waar het gaat rotten en gisten, wat bovendien parasieten aantrekt. Ten tweede kan ons lichaam de proteïnen van vlees niet eens gebruiken, het moet deze omzetten in voor het lichaam bruikbare proteïnen, wat ontzettend veel energie kost. De proteïne van vlees is toxisch voor ons en dit is zelfs bewezen door bepaalde top universiteiten zoals de Harvard University. En ten derde is er niets gezonds aan het eten van ‘dood weefsel’, er zit geen beetje energie meer in, het is dood!

Het eten van vlees creëert verzuring in ons lichaam en kan op den duur zorgen voor nier-en darmbeschadiging. Het eten van vlees is onder andere één van de meest directe oorzaken van tandbederf, het leidt tot hoge bloeddruk en trekt calcium uit je lichaam. Het is zelfs bewezen dat het eten van vlees darmkanker veroorzaakt!

Hoe zit het dan met de proteïne die we zogezegd binnen zouden moeten krijgen door het eten van vlees? Zoals ik eerder heb gezegd kan ons lichaam zulke proteïnen niet gebruiken, overigens ook niet van melk en melkproducten. Het lichaam moet deze omzetten in aminozuren zodat het bruikbaar wordt voor het lichaam en aminozuren, die vinden we in fruit en groente! 1 op de 2 mensen die een standaard dieet eten van vlees, eieren en melkproducten ontwikkelen kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, osteoporose of arthrose in hun leven.

Hoe kan het eten van dood weefsel gezond zijn?  Dood weefsel waar niets meer in zit qua dynamische energie?.Hoe kan het zijn dat voedsel dat rot in je darmen omdat het niet op tijd verteerd kan worden, gezond is voor je? Het kan niet op tijd verteerd worden doordat dit voedsel niet bestemd is voor de menselijke soort! Wij hebben niet hetzelfde darmstelsel en dezelfde (zure) verteringssappen als een katachtige om vlees goed te kunnen afbreken en verteren.  Zie het schema hieronder waar onze soort, de mens, het dichtst bij komt:

Het lichaam heeft geen proteïne nodig voor energie. Het is alleen de adrenaline in vlees dat energetisch is. Adrenaline is een hormoon en een neurotransmitter en wanneer je jaren vlees eet, worden de bijnieren op een gegeven moment lui in het produceren van hun eigen neurotransmitters en worden dan zwak. Wanneer je vlees eet dan neem je dus het dier zijn eigen hormonen en steroiden in en dit is een groot probleem omdat je eigen bijnieren dit zouden moeten produceren voor het lichaam. Om homeostase te behouden wordt het lichaam nu geforceerd zijn eigen productie dus drastisch te verminderen. Adrenaline geeft je een tijdelijk gevoel van energie maar daarna zal je je weer meer moe voelen. Wanneer je stopt met het eten van vlees dan kun je aanvankelijk voelen dat je helemaal geen energie hebt. Waarom is dat? Omdat vlees een stimulerend middel is. Energie zou altijd dynamisch of cellulair moeten zijn en nooit extern gestimuleerd moeten worden. Stimulerende (voedings)middelen zijn irriterend en veroorzaken ontsteking in het lichaam.  Op termijn verzwakken en beschadigen stimulerende middelen weefsels, organen en klieren.

De bijnieren zijn twee van de meest belangrijke klieren in het lichaam omdat ze verantwoordelijk zijn voor veel vitale functies. Ze zijn de bron van neurotransmitters zoals adrenaline en steroiden zoals cortisol, oestrogeen en progesteron.

Tegenwoordig hebben de meeste mensen zwakke bijnieren. Overmatige vleesconsumptie is grotendeels verantwoordelijk voor het verlies  van de functie van onze bijnieren. Bijnierzwakte kan leiden tot arthrose, kanker, fibromyalgie, lupus, lyme, systen, tumoren, cholesterol plaquing, hartziekten, gehoorverlies, staar, geheugenverlies, zenuwbeschadiging, vrouwlijke problemen, prostatitis, erectieproblemen, darmaandoeningen zoals de ziekte van Chron en prikkelbare darm syndroom, chronische longproblemen en veel meer.

De ergste substanties die je in je lichaam kunt stoppen zijn dierlijke producten, vooral in grote hoeveelheden. Ze zijn de nr. 1 killer van mensen waarvan je geen bewijs zal zien omdat ze zo beschermd zijn en er veel verdiend wordt aan deze producten.

Er zijn geen nutriënten in vlees, die niet in plant gebaseerd voedsel te vinden zijn.


Over Monica

Ik ben een Holistic Health Coach/ Regenerative Detox Coach en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

 

Geef een reactie