De Fruitsuiker Mythe

Ledereen wil het geheim van een langleven weten maar zovelen zijn zo geïndoctrineerd door de ‘anti-suiker mentaliteit’ dat ze de waarheid niet kunnen zien.  De suiker in fruit is NIET de schuld van ziekte. De natuurlijke suiker in fruit is NIET hetzelfde als kristalsuiker of corn syrup. Het gaat er niet om hoeveel suiker er in voedsel zit maar wat voor suiker erin zit! Fruit maakt mensen NIET ziek maar de adstringerende eigenschappen in fruit kunnen problemen echter wel blootleggen doordat ze zorgen dat alles in beweging komt, dat de lymfe weer gaat stromen. En juist doordat dingen in beweging komen, zal het lichaam groots zijn afvalstoffen willen elimineren en dan kan pijn, verkoudheid, griep, etc. ervaren worden. Fruit wordt dan als boosdoener of schuldige gezien terwijl het juist zorgt voor de beweging van onze lymfe, het weer gaan filteren van de afvalstoffen van ons lymfesysteem door onze nieren en het voeden van onze cellen. Kortom zorgt fruit juist voor heling van ons lichaam.

Zonder fructose (de simpele suiker in fruit) kan het lichaam niet goed functioneren. Onze cellen hebben simpele suikers nodig, het is onze brandstof, het is een basis element van onze essentie, het is deel van wie we zijn. Simpele suikers zijn een essentiele brandstof voor de cel om ATP te creëren. Dat is celenergie, dat is als het ware het opladen van de batterij van een cel. Wanneer je cellen geen ATP kunnen creëren gaan ze uiteindelijk dood. Zonder fruit op deze planeet kunnen we niet overleven. Het bevat meer nutriënten dan welk ander voedsel dan ook en is essentieel om ‘ziekte’ te overwinnen. 

In onze cultuur zijn mensen erg ongeduldig. Ze willen een ‘snelle oplossing’ voor hun gezondheidsprobleem. Er bestaat echter geen ‘snelle oplossing’. Medicijnen verbloemen alleen het probleem, ze onderdrukken het probleem zodat het lijkt of het verdwenen is maar in werkelijkheid worden de problemen alleen maar erger. Ze veroorzaken meer verzuring in het lichaam, worden opgeslagen in de weefsels en de volgende keer dat je ziek wordt zal het erger zijn als voorheen doordat je de problemen onderdrukt hebt in plaats van echt geheeld. Je kent vast wel iemand die hoge bloeddruk medicijnen heeft. Hij of zij heeft dan op een gegeven moment zogenaamd de bloeddruk ‘onder controle’ maar wat gebeurt er als hij of zij stopt met de medicijnen? Juist, het komt weer terug. Je kent ook vast wel iemand die migraine heeft. Met pijnstillers gaat het weg maar is het dan genezen? Nee, want het zal keer op keer terugkomen. Hetzelfde met suikerziekte en het moeten nemen van insuline. Wanneer iemand die insuline neemt hiermee stopt zal deze meteen weer problemen met zijn suikerziekte ervaren. Het probleem is dat de onderliggende oorzaak niet wordt aangepakt maar dat de symptomen worden onderdrukt of ‘onder controle worden gehouden’. 

Ik ken tal van mensen die hun lichaam hebben geheeld door het gebruik van fruit en helende kruiden. Wanneer de onderliggende oorzaak wordt aangepakt zal echte heling bereikt worden. 

Moeder natuur werkt wonderen als we ons maar aan de wetten van de natuur houden.   


Over Monica

Ik ben een Holistic Health & Regenerative Detoxification Practitioner en Lymphatic Iridologist. Ik geef Regenerative Detox Coaching Sessies met of zonder lymfatische iriscopie waarbij de onderliggende oorzaken worden opgespoord en het juiste plan van aanpak gemaakt kan worden door middel van voeding en kruiden om weer totale gezondheid te bereiken.  Wil je meer te weten komen over mij en mijn services kun je HIER de Regenerative Detox Coaching Sessies bekijken, HIER mijn gratis ebook aanvragen en HIER meer te weten komen over mijn boek!

Comments

  1. abbosskamp says:

    Heel waardevol Monica dat je dit zo helder onder de aandacht brengt. We zien om ons heen dat mensen niet beter worden van de medicijnen maar vaak juist steeds meer moeten slikken en het ene gat met het andere gat vullen. Voor echte heling hebben we ons lijf nodig en samenwerken met ons lijf om het te geven wat het nodig heeft, namelijk natuurlijke voeding zoals fruit en kruiden. Ik hoop dat meer mensen dit gaan begrijpen en we uiteindelijk steeds minder zieke mensen krijgen dan steeds meer zoals nu aan de gang is. Fijn dat je mensen support om ze te begeleiden op de juiste echt genezende weg.

Geef een reactie